БСП иска обосновка и причини дали пристанището Росенец ще се върне

...
БСП иска обосновка и причини дали пристанището Росенец ще се върне
Коментари Харесай

Ерменков: Не беше показан нито един документ, че има неизпълнение на концесията на Росенец

БСП желае аргументация и аргументи дали пристанището " Росенец " ще се върне на страната без нездравословни последици за жителите. Защо трябваше да се случи в 12 без 5? Дали се целеше да обслужи нечии ползи? Не беше показан нито един документ, че има несъблюдение на концесията или законово съображение за прекратяването ѝ. Това сподели Таско Ерменков от Българска социалистическа партия в ефира на NOVA NEWS.

" Точката за прекратяването на концесията за " Росенец " беше вкарана в последния миг и без оценка на въздействието. Контролът и в този момент е държавен, митницата е там. Създават се опасности по арбитражни каузи с това решение. Каква е разликата сред пристанището и летището в Пловдив? То за следващ път ще бъде обещано на концесия. Там сме срещу концесията ", уточни той. И добави, че президентът има две лица.

" Имаме президент за външна и вътрешна приложимост. Има проатлантическа позиция в чужбина, а патриотическа у нас. Той се пробва да влезе под кожата на гласоподавателите с псевдопатриотични послания и се е прицелил във властта посредством локалната власт. Българска социалистическа партия не се опасява от него, към този момент сме му яли попарата, само че " Възраждане " да му мисли, прицелил се е в техния електорат ", счита депутатът.

По думите му за последните 2 години България е платила 1,4 милиарда повече за газ. ``След прекратяването на контракта с " Газпром ", стартира търсене на по-скъп газ. Австрия, Унгария, Сърбия, Словакия употребяват тръбен газ от Русия, който минава през България. Нищо чудно да се случи същото и с нефта, а тогава ще плащаме по-скъпо ", предвижда Ерменков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР